Wijnspijswandeling doet Zuidlaren weer aan

15 augustus 2019 - 11:20

Het is inmiddels een behoorlijk begrip: de Wijnspijswandeling in Zuidlaren. Dit jaar vindt hij op zaterdag 28 september plaats. Wandelen door het dorp en bij zes restaurants genieten van een gerecht met bijpassende wijn. Marc Willemse (Bij Cosineros) licht de formule toe.

‘Een van de bedenkers van het concept, Gerard Dijkstra, kwam uit Zuidlaren en raakte erover in gesprek met mensen in het dorp: zou het ook iets voor hier zijn? Een mooie gelegenheid ook om de horeca in Zuidlaren samen te laten werken.’ Zo gezegd zo gedaan en inmiddels doet de Wijnspijswandeling al weer een aantal jaren het brinkdorp aan. Willemse: ‘Wij hebben vanaf het begin meegedaan. Het principe is de nabijheid van de restaurants: je kunt het lopend af. Omdat de deelnemers in groepen worden verdeeld die elk bij een ander restaurant starten, wordt al te grote drukte voorkomen.’ De zes restaurants maken ieder een signatuurgerecht, met een afwisseling van vlees en vis. Daar wordt een wijn bij gezocht. Daarnaast wordt een vegetarisch gerecht aangeboden en kan er rekening worden gehouden met (di)eetwensen. De belangstelling is ook dit jaar weer groot: ‘Van de 250 kaarten is inmiddels de helft verkocht, dus wees er snel bij! Boeken kan via de website van je favoriete restaurant. Dit jaar doen Eethuis voor Allen, Fabuleus, Grand Café Zuidlaren, ’t Hof van Zuidlaren, De Vlindertuin en wij mee. Met na afloop de after party in Café De Vliegh, waarbij Monique Nieswaag van Les Grands Vins de wijnen verzorgt. Ik vind het een mooie manier om de restaurants in Zuidlaren te promoten, bestaande en nieuwe gasten te verwelkomen en het dorp voor het voetlicht te brengen.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

88 & The Offbeats tijdens de Muzieknacht van Zuidlaren

06 augustus 2019 - 12:23

Het is weer bijna tijd voor De muzieknacht van Zuidlaren!

Op zaterdag 17 augustus vanaf circa 17 uur komen 88 & The Offbeats optreden ter begeleiding en ondersteuning van het eten. Lekkere jaren '50 muziek met o.a. Ray Charles & Kim Wilson. Daarna kunnen de voetjes alvast van de vloer om in te swingen tot circa 23 uur om in de juiste stemming te raken voor de echte nacht bij onze collega’s. Zin in!

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

10 jaar Bij Cosineros: oproep!

03 augustus 2019 - 12:17

In oktober 2019 bestaat restaurant Bij Cosineros in Zuidlaren alweer 10 jaar. Eigenaar Marc Willemse wil er met zijn medewerkers een sprankelende feestmaand van maken. En iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken: ‘We zijn op zoek naar leuke ideeën voor activiteiten: wat zou ú leuk vinden dat wij organiseren? Een thema-avond bijvoorbeeld, met gerechten uit een bepaald land. Of iets met kunst of muziek. Maar wellicht zijn er ook wel gerechten uit de afgelopen 10 jaar die men nog eens zou willen proeven. Alles is welkom!’ Suggesties zijn welkom in de zaak maar uiteraard ook via mail@cosineros.nl.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu augustus 2019

01 augustus 2019 - 12:06

In deze julimaand hebben we een enorm zomers maandmenu voor je samengesteld. We hebben er zin in, tot snel! 

Het voorgerecht deze maand bestaat uit spinaziestrudel met zongedroogde tomaat, geitenkaas en noten met balsamicosiroop. 
De soep is een romige champignonsoep met truffelolie. 

Voor het hoofdgerecht kan gekozen worden tussen vlees en vis.
Vlees: Argentijnse short ribs met chimichurri. 
Vis: spies met in kruidenolie gegrilde gamba's.

Het dessert is een erg lekkere zoete kersenquiche met gele room en yoghurtijs.

De hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes en sla.

Tot snel!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu juli 2019

03 juli 2019 - 10:48

In deze julimaand hebben we een enorm zomers maandmenu voor je samengesteld. We hebben er zin in, tot snel! 

Het voorgerecht deze maand bestaat uit spinaziestrudel met zongedroogde tomaat, geitenkaas en noten met balsamicosiroop. 
De soep is een romige champignonsoep met truffelolie. 

Voor het hoofdgerecht kan gekozen worden tussen vlees en vis.
Vlees: Argentijnse short ribs met chimichurri. 
Vis: spies met in kruidenolie gegrilde gamba's.

Het dessert is een erg lekkere zoete kersenquiche met gele room en yoghurtijs.

De hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes en sla.

Tot snel!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu juni 2019

02 mei 2019 - 13:36

Het is juni, en het belooft een warme maand te worden! Gelukkig is onze soep ijskoud en hangt er in het restaurant altijd een aangenaam temperatuurtje. Het maandmenu voor juni luidt als volgt!

Het voorgerecht is een rucolasalade met gebraden ribeye. De soep is, zoals gezegd, een ijskoude komkommersoep met paprika.
Voor het hoofdgerecht kan wederom gekozen worden tussen vlees en vis.
Vlees: lamsbout in eigen jus.
Vis: warme 'gravlax' zalm met botersaus.

Het dessert is een heerlijk stuk frisse perzikvlaai.

De hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes en sla.

Tot snel!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu april 2019

03 april 2019 - 17:10

April is Amherstmaand Bij Cosineros! De hele maand vieren we de bevrijding van Zuidlaren in 1945. Daarom dus een passend maandmenu.

Het voorgerecht is bruschetta met uiencompote en procureur. De soep is een lekkere groentesoep.

Voor het hoofdgerecht kan gekozen worden tussen vlees en vis.
Vlees: rundvleesstoofpot met zilveruitjes en krieltjes.
Vis: gebakken scholfilet op aardappelpuree

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes en sla. Tot snel!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten