Luie muziekmiddag Restaurant Bij Cosineros slaat goed aan

29 april 2023 - 12:28

ZUIDLAREN - Restaurant Bij Cosineros biedt uiteenlopend muziektalent de vloer op

de zondagmiddag, aangekleed met smakelijke hapjes en drankjes.

 

De eerste twee afleveringen zitten erop en hebben een mooi publiek getrokken. Op

zondag 30 april staat alweer de derde editie van 'A lazy cosi afternoon' op stapel. Dit keer

met het muzikale lokale duo Carmen & Bas. En er volgt nog meer moois. Eigenaar Marc

Willemse kijkt nu al uit naar het optreden, zondagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur.

„Carmen & Bas spelen heerlijke muziek tijdens de lunch in American Western-stijl waarbij

je fijn kunt wegdromen alsof je op de highway relaxed door Amerika zoeft. Maar je kunt

ook lekker smullen van de dagspecial: de Western American Burger met huisgemaakte

friet. De toegang is zoals gewoonlijk gratis."

 

Proeverij

Willems vervolgt zijn verhaal. „Nu we de smaak goed te pakken hebben, gaan we gelijk

maar door met een proeverij in samenwerking met Hooghoudt op vrijdagavond 2 juni.

Hier zullen de speciaal bieren en de jenevers worden vergezeld van een lekker hapje. Met

daarbij de uitleg over de geschonken dranken - Laurens Speek begeleidt de proeverij -

maakt dit vast weer een bijzondere ervaring. Kaarten kunnen vooraf worden

gereserveerd."

 

Marieke Schenk

En als klap op de vuurpijl heeft Bij Cosineros op zondag 25 juni het lunchconcert van

niemand minder dan rising star Marieke Schenk. Willemse: „Ga er maar vanuit dat dit een

kleurrijke middag gaat worden."

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Luie muziekmiddag en proeverij Bij Cosineros

24 april 2023 - 19:39

Restaurant Bij Cosineros biedt uiteenlopend muziektalent de vloer op de zondagmiddag, aangekleed met smakelijke hapjes en drankjes. De eerste twee afleveringen zitten erop en trokken een mooi publiek, op 30 april staat alweer de derde editie van ‘A lazy cosi afternoon’ op stapel. Dit keer met het muzikale lokale duo Carmen&Bas. En er volgt nog meer moois.

Eigenaar Marc Willemse kijkt er nu al naar uit, het optreden op zondag 30 april van 13.00 tot 15.00 uur. ‘Carmen&Bas spelen heerlijke muziek tijdens de lunch in American Western-stijl, waarbij je fijn kunt wegdromen alsof je op de highway relaxed door Amerika zoeft. Maar je kunt natuurlijk ook lekker smullen van de dagspecial: de Western American Burger met huisgemaakte friet. De toegang is zoals gewoonlijk gratis.’ ‘Nu we de smaak goed te pakken hebben’ zo vervolgt Willemse, ‘Gaan we gelijk maar door met een proeverij in samenwerking met Hooghoudt op vrijdagavond 2 juni aanstaande. Hier zullen de speciaal bieren en de jenevers worden vergezeld van een lekker hapje. Met daarbij de uitleg over de geschonken dranken – Laurens Speek begeleidt de proeverij – maakt dit vast weer een bijzondere ervaring. Kaarten kunnen vooraf worden gereserveerd.’ En als klap op de vuurpijl heeft Bij Cosineros op zondag 25 juni het lunchconcert van niemand minder dan rising star Marieke Schenk. Willemse: ‘Ga er maar vanuit dat dit een kleurrijke middag gaat worden.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

A lazy cosi afternoon

24 april 2023 - 19:27

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Bird-proeverij Bij Cosineros

05 oktober 2022 - 08:38

De biermarkt is volop in beweging, overal duiken leuke nieuwe brouwerijen en biersoorten op. Restaurant Bij Cosineros heeft al enige tijd de bieren van brouwerij Bird in de aanbieding, op de tap en de fles. Liefhebbers kunnen op zondag 9 oktober nader kennismaken tijdens een gezellige en leerzame bierproeverij.

Het is weer oktober, de tijd voor de leuke evenementen breekt aan. Bij Cosineros luidt het najaar stemmig in met een bierproeverij, die uiteraard vergezeld gaat van lekkere hapjes uit de keuken. Marc Willemse en zijn mensen stellen op zondag 9 oktober vanaf 15.00 uur het merk Bird voor, dat gebrouwen wordt in Diemen (onder de rook van Amsterdam). Sinds vorig jaar wordt Bird door Bij Cosineros als ‘huisbier’ gevoerd en de reacties uit het dorp en omgeving zijn enthousiast. Bird Brewery werd in 2016 opgericht door Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Beide hadden al de nodige ervaring in de bierwereld. Ze hebben een passie voor bijzondere biertjes maar vinden duurzaamheid net zo belangrijk. Zo plant Bird voor iedere 100 liter gebrouwen bier een boom; inmiddels zijn dat er meer dan 100.000. Ook wordt drinkwater aan ontwikkelingslanden gedoneerd. Ook wordt er gebruik gemaakt van retourfusten en van leveringen door bestaande groothandels – dat scheelt extra vervoerskilometers. Wat kunnen de deelnemers aan de proeverij verwachten? Marc noemt de namen op: ‘Zwaanzinnig, Nog eendje, Fiet Fieuw van de tap, Vink heerlijk en Nog niet naar huismus. De vogelnamen verraden nog weinig over de smaken en gebruikte ingrediënten dus het is vooral zaak om zelf te komen proeven!’ Kaarten voor de brouwerij à 12,50 euro p.p. zijn verkrijgbaar in het restaurant en via tel 050 – 409 14 52.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Bijzonder jubileum Bij Cosineros

04 september 2022 - 12:25

Het komt niet vaak voor in deze dynamische tijd dat werknemers langer bij een bedrijf werken. Restaurant Bij Cosineros prijst zich gelukkig dat Roan Vis een van de uitzonderingen is. Hij vierde deze week zijn 10-jarig jubileum en werd passend in het zonnetje gezet.

Op zaterdagavond 27 augustus vroeg eigenaar Marc Willemse om de aandacht van de gasten in het goedgevulde restaurant. Medewerker bediening Roan Vis werd naar voren gehaald en – na een korte uitleg over dit bijzondere moment – overladen met een klaterend applaus door alle aanwezigen. Het deed de geboren Zuidlaarder zichtbaar veel, die behalve werkzaam is in Bij Cosineros ook onder meer veel vrijwilligerswerk verricht bij Scouting Zuidlaren. Een goedgevulde biermand – Vis is een uitstekende bier- en whiskykenner – en de uitnodiging om op een zelfgekozen ogenblik heerlijk in de eigen zaak te komen eten, maakten het feestelijk moment compleet. Felicitaties volgden van mede-eigenaar Nies Willemse en de verschillende Bij Cosineros-collega’s. Marc Willemse legt uit hoe belangrijk medewerkers als Roan zijn: ‘Ze reizen in de tijd een langere periode met ons mee en maken zo al het reilen en zeilen in onze restaurantfamilie van dichtbij mee. Roan heeft zich in 10 jaar tijd geweldig ontwikkeld en speelt nu onder meer een rol in de begeleiding van jonge en aanstormende medewerkers. Dat is prachtig om te zien.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Jong kooktalent krijgt ruimte Bij Cosineros

27 juli 2022 - 12:22

Het is een vrolijke boel in de keuken van restaurant Bij Cosineros. Een jong team zorgt ervoor dat de nieuwe menukaart met veel schwung wordt uitgeserveerd. Ikki van der Caaij en Kylian Willemse vertellen enthousiast over hun ervaringen.

Ze hebben het gevoel voor het horecavak uiteraard niet van een vreemde, Ikki als dochter van Ribca Hulst (tot voor kort eigenaar van café De Vliegh) en Kylian als zoon van Bij Cosineros-eigenaren Marc en Nies Willemse. Toch hebben ze de weg naar de keuken geheel op eigen kracht gevonden, waarbij Ikki onder meer op Vlieland kookte in restaurant De Lutine en Kylian als student-patissier startte met de desserts van Bij Cosineros. De afgelopen weken sturen ze samen de keuken aan en dachten van daaruit ook mee over de nieuwe menukaart die onlangs werd gelanceerd. Ikki vond dat mooi om mee te maken: ‘We hebben met het hele team de gerechten doorgenomen, gemaakt en geproefd. Van daaruit is nu deze kaart ontstaan.’ Met daarop nieuwe gerechten maar ook de terugkeer van oude bekenden, zo legt Kylian uit: ‘Op de lunchkaart zien we bijvoorbeeld de salades weer terug, op veler verzoek. De dinerkaart laat een mooie mix zien van de hapjes die je met anderen kunt delen en de grotere gerechten. Met daarbij voor ieder wat wils: vlees, vis en natuurlijk een behoorlijk aandeel vega.’ Uiteraard ontbreken ook de gins en de cocktails niet: alles in huis om er een mooie zomer van te maken!

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Bierproeverij Maallust groot succes

27 juli 2022 - 12:20

Op vrijdagavond 6 mei vond Bij Cosineros de eerste Bierproeverij plaats. Hopelijk het begin van een mooie reeks aan proeverijen. De aftrap werd verzorgd door de bekende Drentse brouwer Maallust waar Bij Cosineros al langere tijd mee samenwerkt. Maallust uit Veenhuizen heeft het hele jaar door een wisselbier op de tap Bij Cosineros; nu nog met de Deerne (lentebock) maar binnenkort arriveert de Kolonist (weizenbier).

Roderick, biersommelier bij Maallust, hobbybrouwer en bovenal bierliefhebber, vertelde de deelnemers uitgebreid over het brouwen van bier, de ingrediënten, de benodigde materialen en de smaken die allemaal gemaakt kunnen worden. Naast een inkijkje in de vele gereedschappen en ingrediënten die nodig zijn voor het brouwen van bier leverde de avond vooral de mooie verhalen van Roderick, de anekdotes en veel achtergrondinformatie op. De ruim dertig deelnemers kregen op het overdekte terras van Bij Cosineros vijf bieren van Maallust voorgeschoteld: Vagebond, de Zware Jongen, de Weldoener, de Kolonist de Vreemdeling en de 1818. De bijpassende hapjes werden natuurlijk verzorgd door de kundige koks van Bij Cosineros. De volgende proeverij wordt gehouden op 26 juni in de middag. Eigenaar Marc Willemse kijkt tevreden terug: ‘Dit is een mooie manier om de bedrijven met wie wij samenwerken voor het voetlicht te brengen. Leerzaam voor de deelnemers en uiteraard ook smakelijk en gezellig.’   

Klik op de afbeelding om deze te vergroten