Kerstmenu 2019 online

01 november 2019 - 16:29

Daar is 'ie dan, het Bij Cosineros Kerstmenu 2019! 

Deze kerst beginnen we met een carpaccio van verse tonijn en eindigen we met een duivelse chocoladetaart... De rest van de opties vind je op het kerstmenu! Reserveren is gewenst :). 

Bekijk het kerstmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Ludieke verstopactie voor tienjarig bestaan Bij Cosineros

21 oktober 2019 - 12:57

Ter ere van het tien jarig bestaan van Bij Cosineros heeft het jubileumteam een ludieke verstopactie georganiseerd. Op woensdag 23 oktober wordt er een ‘lego-Cosinero’ verstopt in het gebied tussen restaurant Lounge Menu en de Pets Place. De vinder hiervan mag zich melden aan de bar Bij Cosineros en deze krijgt een tapasschotel en twee drankjes.

Op donderdag 24 oktober wordt de tweede ‘lego-Cosinero’ verstopt in hetzelfde gebied en de vinder van deze trofee wordt door het team van Bij Cosineros verwend met een viergangen proeverijmenu en een fles wijn.
Marc Willemse: ‘Deze acties zijn onderdeel van de feestweek die we van 21-27 oktober verzorgen met onder andere een Omgekeerde Werelddiner waarbij onze koks in de bediening staan en onze obers voor de gasten koken, met als goed doel de Alzheimer stichting. En daarnaast een muzikaal diner met Klaas and the Gentlemen op zaterdag, een ondernemersborrel en een masterclass wijnproeven door onze vaste leverancier Monique Nieswaag van Les Grands Vins.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Benefiet Bij Cosineros voor Alzheimer Nederland

01 oktober 2019 - 16:42

Het wordt een bijzondere avond op 22 oktober aanstaande. In het kader van het tienjarig bestaan organiseert restaurant Bij Cosineros een diner waarvan een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan een goed doel: Alzheimer Nederland. Marc Willemse en Arik Meijer leggen uit.

De avond heeft voor Marc Willemse een persoonlijke lading: ‘Bij mij in de familie komt Alzheimer voor en ik ken de ziekte van dichtbij. Toen we het idee voor deze benefietavond kregen, was het goede doel dus snel gevonden.’ Bij Cosineros-bedrijfsleider Arik Meijer vult aan: ‘We hebben de avond het “Omgekeerde Werelddiner” gedoopt. Onze koks gaan bedienen en de bediening gaat koken. Dat laatste wel onder de deskundige leiding van onze chefkok Michiel. Andersom stuurt een leidinggevende de koks binnen in het restaurant aan. Iedereen heeft er enorm veel zin in.’ Volgens Willemse is de dubbele betekenis van het diner gelegen in de bewustwording dat mensen met Alzheimer moeite kunnen hebben met dingen die we normaal gesproken heel eenvoudig en vanzelfsprekend vinden. ‘Je zal zien dat er tijdens het diner zaken mis gaan omdat er iets wordt vergeten bijvoorbeeld. Daar hebben mensen met Alzheimer dagelijks mee te maken. Wij willen onze gasten dat op deze speciale manier onder de aandacht brengen.’

Het diner bestaat uit vijf gangen en kost 40 euro, inclusief drankjes: wijn, fris, bier en koffie/thee (met uitzondering van speciaalbieren en sterke dranken). Arik: ‘Van elk couvert gaat 25 euro naar Alzheimer Nederland. Reserveren is mogelijk vanaf 17 uur. Een greep uit het menu: focaccia met dips, Flammkuchen, varkenshaasmedaillons met sinaasappel en een citroentaartje. We hopen op een vol huis!’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu oktober 2019

01 oktober 2019 - 14:46

MAANDMENU OKTOBER
Ondertussen zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de maand oktober! Hier alvast een voorproefje van wat jullie deze keer te wachten staat.

Je kunt in oktober als hoofdgerecht kiezen uit:
-varkenshaasmedallions 
-gepofte zoete aardappel met garnalen.
We zijn benieuwd voor welke jij zou gaan!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu september 2019

01 september 2019 - 13:23

Het is september, en dat betekent dat de herfst eraan zit te komen! Gelukkig is het bij ons altijd warm, en ben je altijd welkom om te genieten van ons maandmenu. 

Deze maand beginnen we met makreelmousse met geroosterde trostomaatjes als voorgerecht. 
De soep is een miso-soep van runderbouillon, met shiitake en gefrituurded tofu. 

Voor het hoofdgerecht kan gekozen worden tussen vlees en vis.
Vlees: kip uit de oven met tamari en ahornsiroop op quinoa met gember
Vis: kabeljauwmedaillons omwikkeld met katenspek op geroosterde limoen. 

Het dessert is een lekker stuk cheesecake van witte chocolade en frambozen. 

De hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes en sla.

Tot snel!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Wijnspijswandeling doet Zuidlaren weer aan

15 augustus 2019 - 11:20

Het is inmiddels een behoorlijk begrip: de Wijnspijswandeling in Zuidlaren. Dit jaar vindt hij op zaterdag 28 september plaats. Wandelen door het dorp en bij zes restaurants genieten van een gerecht met bijpassende wijn. Marc Willemse (Bij Cosineros) licht de formule toe.

‘Een van de bedenkers van het concept, Gerard Dijkstra, kwam uit Zuidlaren en raakte erover in gesprek met mensen in het dorp: zou het ook iets voor hier zijn? Een mooie gelegenheid ook om de horeca in Zuidlaren samen te laten werken.’ Zo gezegd zo gedaan en inmiddels doet de Wijnspijswandeling al weer een aantal jaren het brinkdorp aan. Willemse: ‘Wij hebben vanaf het begin meegedaan. Het principe is de nabijheid van de restaurants: je kunt het lopend af. Omdat de deelnemers in groepen worden verdeeld die elk bij een ander restaurant starten, wordt al te grote drukte voorkomen.’ De zes restaurants maken ieder een signatuurgerecht, met een afwisseling van vlees en vis. Daar wordt een wijn bij gezocht. Daarnaast wordt een vegetarisch gerecht aangeboden en kan er rekening worden gehouden met (di)eetwensen. De belangstelling is ook dit jaar weer groot: ‘Van de 250 kaarten is inmiddels de helft verkocht, dus wees er snel bij! Boeken kan via de website van je favoriete restaurant. Dit jaar doen Eethuis voor Allen, Fabuleus, Grand Café Zuidlaren, ’t Hof van Zuidlaren, De Vlindertuin en wij mee. Met na afloop de after party in Café De Vliegh, waarbij Monique Nieswaag van Les Grands Vins de wijnen verzorgt. Ik vind het een mooie manier om de restaurants in Zuidlaren te promoten, bestaande en nieuwe gasten te verwelkomen en het dorp voor het voetlicht te brengen.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

88 & The Offbeats tijdens de Muzieknacht van Zuidlaren

06 augustus 2019 - 12:23

Het is weer bijna tijd voor De muzieknacht van Zuidlaren!

Op zaterdag 17 augustus vanaf circa 17 uur komen 88 & The Offbeats optreden ter begeleiding en ondersteuning van het eten. Lekkere jaren '50 muziek met o.a. Ray Charles & Kim Wilson. Daarna kunnen de voetjes alvast van de vloer om in te swingen tot circa 23 uur om in de juiste stemming te raken voor de echte nacht bij onze collega’s. Zin in!

Klik op de afbeelding om deze te vergroten