Bij Cosineros laat weer proeven

09 juni 2021 - 13:43

De proeverijen van restaurant Bij Cosineros zijn al langer een groot succes. Nu wordt een veganistische proeverij toegevoegd. Marc Willemse licht de samenstelling toe.

‘De coronamaatregelen zijn weer versoepeld dus vanaf deze week nemen onze proeverijen de vorm aan die we bedacht hadden. De complete proeverijkaart treedt vanaf aanstaande donderdag 10 juni in werking.’ Chef Michiel ging op onderzoek uit en heeft met een groot aantal veganistische recepten een volwaardige proeverij gemaakt. ‘Onze proeverijen bestaan uit een verrassend broodje vooraf, drie voorgerechtjes, twee soepjes, drie hoofdgerechten met frietjes en salade en we sluiten af met drie nagerechten. Vertaald naar een vegan-variant kun je dan denken aan gerechten als groene asperge met courgette, carpaccio van appel, mango-wortelsoep, gegrilde zoete aardappel met auberginesaus, portobello, baklava van filodeeg en chocolade-bananenbrood.’

Naast de veganistische variant serveert Bij Cosineros ook een vis- en vlees-versie. De combinatie van alle drie de proeverijen is ook mogelijk. Willemse ziet het helemaal zitten: ‘Wat heerlijk om van elkaars werelden te proeven. Relaxed en gevarieerd eten in onze gezellige ambiance. How Cosy will that be at Cosi? De gerechten worden uiteraard Coronaproof geserveerd per persoon op een apart bordje en ook het kindermenu is aangepast op de proeverij. Wanneer je iets minder tijd hebt of het je iets te uitgebreid lijkt kun je alle gerechten ook los bestellen.’ Ook voor de koffies met melk zijn er nu veganistische varianten, met soyamelk of havermelk. ‘Zelfs voor een flat white – een sterkere cappuccino – draaien de ‘Bijna Baristas’ Bij Cosineros hun hand niet om.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Einde gastenkaart

09 juni 2021 - 13:41

Einde Gastenkaart Snackerie de Pieper/ Bij Cosineros

Na jarenlang innig te hebben samengewerkt komt er een einde aan de gecombineerde Klantkaart/gastenkaart van Snackerie de Pieper en Bij Cosineros.

Bij Cosineros gaat overstappen op een eigen loyaliteitsprogramma, wat ontwikkeld is door Lennart Koster van Walli.

Wanneer we weer opengaan kun je de gespaarde punten Bij Cosineros inleveren voor korting of omzetten naar het nieuwe spaarsysteem. Dit systeem werkt iets anders dan de huidige kaart maar de waarde is hetzelfde. Per 120 punten ontvang je € 5,00 korting. Het omzetten van de punten kun je doen tot 30 juni 2021. Na deze dag kunnen we de punten op de gastenpas niet meer uitlezen. We geven vanaf de opening dus alleen nog punten op ons eigen loyaliteitssysteem.

Snackerie de Pieper is nog in afwachting van ook een eigen spaarsysteem, die ook online te gebruiken gaat worden. Dit spaarsysteem is nog niet gereed, maar u kunt de reeds gespaarde punten bij De Pieper nu al omzetten in korting. U kunt dit doen tot 30 juni 2021, ook vanaf dan kunnen wij de kaarten niet meer inlezen.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Bij Cosineros zet afhaal in de koelkast

31 mei 2021 - 17:03

Heel voorzichtig mag de horeca in Zuidlaren wat meer open. Zo ook bij restaurant Bij Cosineros. Eigenaar Marc Willemse is blij met de versoepelingen en met de opkomst van de gasten. Het ‘terug naar normaal’ betekent dat er meer rondom de zaak wordt gegeten; de afhaalmenu’s worden geschrapt.

Marc Willemse blikt terug op de meimaand: ‘We hebben alweer een paar mooie weken achter de rug en ik wil alle gasten bedanken voor hun komst en het – af en toe – trotseren van de elementen. Hier worden we als Cosi-team echt heel blij van!’ Het blijft voor Willemse en de zijnen wel steeds een kwestie van flexibel inspelen op de omstandigheden en met name de regels vanuit de Rijksoverheid. ‘We kunnen wel plannen maken maar het is nog steeds “onder voorbehoud”. Het zij zo. Zoals het er nu uitziet, gaan we ons vanaf 1 juni weer volop richten op het koken voor de gasten in de zaak. De afhaalmaaltijden vervallen daarmee. Deze zetten we, om praktische redenen, samen met de bezorgingen voorlopig in de koelkast. Ze zijn voor ons een goede mogelijkheid geweest om onze gasten thuis op zijn Cosi’s te verwennen. We gaan wel door met de succesvolle lunchboxen en de borrelschalen.’ Willemse hoopt op het begrip van de gasten en verwelkomt ze wederom heel graag in en om de zaak. ‘Heel voorzichtig en onder voorbehoud gaan we ervan uit dat we vanaf 10 juni kunnen gaan starten met de proeverijen. Dit hangt vooral af van de sluitingstijd ’s avonds.’   

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Valentijnsmenu Bij Cosineros

22 januari 2021 - 10:49

Valentijnsmenu Bij Cosineros, af te halen op 12, 13 en 14 februari! Bestellen vóór 10 februari!!

In deze lastige tijd is het van groot belang om samen met geliefde en dierbaren mooie momenten te creëren. Restaurant Bij Cosineros helpt u hier graag bij. Valentijnsdag is hier binnenkort weer een mooie aanleiding voor!

Onder het mom van samen genieten heeft het team van Bij Cosineros een liefdevol Valentijnsmenu samengesteld. Marc Willemse legt uit: ‘Het is een menu dat voortborduurt op onze geslaagde Kerst-aanpak die bij veel mensen goed in de smaak viel. Een menu waarbij het voorwerk al gedaan is en je de maaltijd zelf eenvoudig kunt afmaken. Hierna kun je er samen met je geliefde(n) heerlijk van genieten.’ Op dit moment wordt er nog hard gewerkt door de koks van Bij Cosineros aan het uitwerken van de laatste gerechten. ‘We zetten momenteel de puntjes op de i. Maar we kunnen al wel een paar tipjes van de sluier oplichten. Het wordt een soort proeverijmenu met verschillende spannende voor-, hoofd- en na-gerechten. Er zit onder andere een lekker bubbeltje bij maar ook een “hart”ige taart, tortelduifjessoep, een heerlijke burger om zelf af te maken thuis en pure chocolademousse – want bij echte liefde hoort nu eennmaal chocolade. Tevens vele andere heerlijkheden, die met liefde voorbereid zullen worden. Onze ster in de bediening Roan zal weer een lekkere playlist samenstellen voor een speciale Valentijnsavond – ook in muzikaal opzicht. Als extra verrassing verstoppen we enkele prijsharten bij de bestellingen met een aantal leuke prijzen om het Valentijnsmoment extra bijzonder te maken. Houd de social media en de website van Bij Cosineros in de gaten, want in de loop van de week komt het hele menu online!’ Het menu is te bestellen tot 10 februari en net als bij het uitverkochte Kerstmenu geldt: op is op. Marc Willemse kijkt er nu al naar uit: ‘We hebben met de kerst kunnen oefenen en weten nu dat we dit ook al goed in de vingers hebben. Bij Cosineros, altijd in beweging!’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Kerstmenu 2020

18 november 2020 - 17:28

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Sinterklaas kleurplaat

18 november 2020 - 17:26

Kleur deze kleurplaat zo mooi mogelijk in en lever hem voor 1 december in bij Cosineros en win een huisgemaakte Pepernoottaart! De trekking is 5 december en de winnaar krijgt persoonlijk bericht. De taart wordt thuisbezorgd bij de gelukkige!

Download de kleurplaat

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Prijswinnaars enquête Bij Cosineros in het zonnetje

04 november 2020 - 16:30
De gasten-enquête van Bij Cosineros heeft voor de maanden september en oktober ondanks de Corona-perikelen toch weer voor blije gezichten gezorgd. Enkele van de reacties: ‘Voor herhaling vatbaar’, ‘Supergoede corona maatregelen’, ‘Attente bediening die snel handelde voor een zich verslikkende vrouw’ en ‘Super genoten’. Uit de vele enquêtes is de volgende prijswinnaar voor september gekozen: familie Lieman heeft een borrelschaal vanuit de afhaal van Bij Cosineros gewonnen. De prijs voor de enquête van oktober is gewonnen door de familie De Boer. Zij winnen een heerlijke huisgemaakte appeltaart van chef Michiel Heerema die al vanaf de opening – 11 jaar geleden alweer – zijn kunsten vertoont Bij Cosineros. Michiel geeft aan dat deze Corona-periode erg lastig en natuurlijk heel naar is: ‘Maar we gebruiken deze tijd goed om ook alweer een mooi kerstmenu voor te bereiden. Zowel voor de afhaal als voor wanneer we weer gasten mogen ontvangen in ons prachtige restaurant. Binnenkort meer hierover!’
Ondertussen worden deze weken de afhaalmenu’s, soep en borrelschalen goed verkocht: erg leuk, smakelijk en vooral gemakkelijk. Eigenaar Marc Willemse: ‘Het is eigenlijk maar een druppel op een gloeiende plaat maar zonder druppel is de gloeiende plaat ook maar zo alleen. De reacties zijn hartverwarmend en geven ons een goed gevoel. We horen bijvoorbeeld: ”Heerlijk royaal menu en supersimpel warm te maken” en “We zitten nog steeds uit te buiken van de ruime porties en het was inderdaad precies zoals de duidelijke handleiding aangaf warm te maken”. Daar doen we het voor!’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten