Geen gastenkaart meer

23 maart 2022 - 14:45

In de afgelopen twee jaar waarin we een aantal keer overvallen zijn door lockdowns, hebben wij veel nagedacht. Hoe verder na Corona? Een verandering van de menukaart is hierin een belangrijke en zichtbare verandering geweest. Ook zijn we bezig met het bieden van meer Speciaalbieren en nieuwe cocktails voor bij jouw borrel of diner.

Als gast hebben jullie ons enorm gesteund in de afgelopen periode, waar jullie ook punten hebben kunnen sparen. Echter, hebben we besloten om definitief afscheid te nemen van het puntenspaarsysteem van Bij Cosineros. Als je je gespaarde punten wil verzilveren, vragen wij je om dit te doen vóór 1 juni aanstaande.

Óók kun je besluiten om af te zien van de verzilvering van je punten om op deze manier Bij Cosineros te steunen in deze, nog steeds, ongewone tijd. Als dank willen we je dan heel graag een kop koffie met een stuk van ons huisgemaakte appelgebak of een biertje/wijntje met een verrassend borrelhapje aanbieden.

Zou je een mailtje willen sturen aan theresia@cosineros.nl om aan te geven op welke manier je de gespaarde punten graag wil afronden?

We blijven ons er Bij Cosineros op focussen om jou als gast blijvend te laten genieten en zijn heel blij om jullie weer te mogen ontvangen.

Met warme groet,
Marc en Nies Willemse en het team van Bij Cosineros

Bij Cosineros tapt De Vreemdeling

09 maart 2022 - 14:47

Een mooie traditie inmiddels; om de paar maanden een nieuw bier van de brouwers van Maallust op de tap van restaurant Bij Cosineros. De Vreemdeling is nu aan de beurt: Een lichtzoet bovengistend blond bier geïnspireerd op Vlaamse receptuur. Marc Willemse vroeg Freddy de Vries, ambassadeur van Maallust en verantwoordelijk voor de logistiek van de Veenhuizense brouwer, om een toelichting.

‘Eens per jaar gebruiken we de verse groene hop voor het brouwen van een bijzonder bier’, zo steekt Freddy van wal. ‘Dat doen we medio september, met hop rechtstreeks uit de plukmachine. Dit jaar is het de beurt aan een sterk blond bier. Daarin komt de kruidige en fruitige smaak van onze verse Veenhuizer Willamettehop prachtig tot zijn recht.’ Het is ook een mooi eerbetoon aan de geschiedenis: ‘De oorsprong van de Drentse hopteelt gaat terug tot 1650. Peize was destijds het hopcentrum van Noord-Nederland. De rijke traditie heeft in 2018 een vervolg gekregen. Niet in Peize maar in Veenhuizen, amper twintig kilometer verderop. En zo komt er weer professioneel geteelde hop van Drentse gronden.’ Het resultaat is een prachtig blond bier, met volle kruidige en fruitige alcoholische smaken, ondersteund door een zachte moutigheid. Hoog in alcohol maar droger en hoger in koolzuur dan een tripel; een bier voor de liefhebber dus. Tot slot een vraag aan Freddy de Vries hoe hij aankijkt tegen de regionale samenwerking van de brouwerij en het Zuidlarense restaurant van Marc Willemse: ‘Zowel de Maallust-brouwerij als restaurant Bij Cosineros zijn eigentijds en houden van ambachtelijkheid en brouwen met de alleen de beste ingrediënten. Dit is natuurlijk ook van toepassing bij restaurant Cosineros dat vooral gerechten heeft uit de streek.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Meer cock/mocktails Bij Cosineros

09 maart 2022 - 14:46

Het mooie lenteweer zorgt ervoor dat ze steeds meer besteld worden: de verschillende Cosi-cocktails en mocktails. De laatste zijn alcoholvrij maar niet minder smakelijk en prachtig ‘opgemaakt’. Hoofd bediening en expert Theresia laat ze de revue passeren.

‘Door de jaren heren is ons assortiment cocktails en mocktails steeds verder uitgebreid’, zo legt Theresia uit. ‘We hebben uiteraard de klassiekers zoals de Tequila Sunrise: tequila met jus d’orange, grenadine en ijs. Maar ook de zelf ontwikkelde Cosi’s Houghoudt: Sweet Spiced Genever, Ginger Ale en een vleugje frisse lemoen. De perfecte cocktail voor elk moment van de dag, zelfs aan het einde van de ochtend op ons terras.’ Het werken met lokale en regionale producten staat hoog in het vaandel Bij Cosineros en dat blijkt ook op dit gedeelte van de restaurantkaart: ‘Hooghoudt is daar natuurlijk een prima voorbeeld van maar we hebben ook een huisgemaakte Limoncello die we mixen met de Cava van wijnhandel Les Grands Vins uit het dorp.’ Op de lijst met mocktails prijken onder meer een alcoholvrije mocktail en een Virgin Espresso Martini: espresso, Seedlip Spice 94, suikersiroop en koffieboontjes. ‘Deze mocktail werkt het beste tegen een after dinner dip!’

Wie na een heerlijke lunch nog iets pittigers wil nuttigen, kan terecht bij de gins van het restaurant. ‘Bijzonder vind ik zelf de Vossenberg Gin: lokaal gebrouwen in Kiel Windeweer. Krachtig en rond met een aroma van anijs en bloemen. Een aanrader!’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Het mag weer Bij Cosineros

09 februari 2022 - 00:00

Hoe het centrum van Zuidlaren in een paar dagen tijd weer tot leven kan komen… Dinsdagavond 25 januari maakte het kabinet de heropening van de horeca bekend, vanaf woensdag was de levendigheid in het dorp weer helemaal terug. Ook in restaurant Bij Cosineros. Bedrijfsleider Theresia Tuinman blikt terug.

‘We hebben het heel druk gehad’, zo begint Theresia haar terugblik op – wederom – een bijzondere week. ‘Woensdag en donderdag konden we redelijk rustig opstarten maar daarna is het echt geëxplodeerd. De mailbox met reserveringen ontplofte direct woensdagochtend al, zaterdag- en zondagavond zaten de diners vol en ook zondag met de lunch was het bijzonder druk.’ Volop aan de bak dus voor het team van Bij Cosineros – dat ook fraai in het nieuw is gestoken in een chique bruin/zwarte combinatie – maar wel met een heel fijn gevoel: ‘Het was de kortste lockdown die we tot nu toe hebben meegemaakt maar bij alle gasten was een soort euforie dat de horeca weer open mocht. “Het mag weer!” is de zin die ik afgelopen week het meeste gehoord heb.’ Een mooi moment ook om de geheel vernieuwde menukaart te lanceren, zo legt Tuinman uit. ‘In de nieuwe kaart komen verschillende dingen heel mooi bij elkaar. Uiteraard de wensen van onze nieuwe chef-kok Bjorn maar ook de ambitie om het restaurant nóg toegankelijker en bruisender te maken.’ De gouden greep op de menukaart blijkt het inwisselen van de voorgerechten voor een hele serie van kleine gerechten die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden. Bijvoorbeeld de kaasfondue met groentedippers, de huisgerookte zalm en de brioche met pulled paddenstoelen. ‘Dat concept sloeg gelijk enorm aan. Mensen kunnen “ouderwets” voor-, hoofd- en nagerecht kiezen maar ook lekker lang borrelen met meerdere kleine hapjes. Alles is mogelijk! Het zorgde dit weekend gelijk voor een zeer relaxte sfeer. We kregen ook van veel gasten de reactie terug: top smaken en zo lekker dat het delen soms moeite kostte. Dat is fijn om te horen. Met veel vertrouwen gaan we de komende periode in en richting het voorjaar.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Geniet van onze feestplaylist!

24 december 2021 - 12:41

Maak je feestdagen extra mooi en geniet van onze speciaal samengestelde feestdagenplaylist op Spotify! Scan de QR code of volg de link :).

https://open.spotify.com/playlist/4kZN3qN0NZy8G0363uAzud?si=mmwEgeYPRYuohd9b7z95iQ&utm_source=whatsapp

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Kerst Bij Cosineros

14 december 2021 - 15:02

Natuurlijk hebben we ook dit jaar, ondanks de omstandigheden, twee fantastische kerstmenu's voor je samengesteld. Vol trots presenteren we onze Kerstlunch en ons Kerst-afhaalmenu. Je vindt ze hieronder! 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Mogelijkheden lockdown

28 november 2021 - 18:12

Bij cosi thuis: dit menu wisselt, laat je elke dag opnieuw verrassen door wat Chef Bjorn voor je klaarmaakt, bij ons van te genieten of lekker thuis.

Straatkaart: naast cosi zullen we met de Green egg de lekkerste gerechtjes voor onderweg maken, steeds wisselende soepen en enkele vaste items

Lockdownlunch: uitgebreid lunchen is ons advies, geniet van 3 gangen en drink er lekkere wijnen van Monique van Les Grands Vins bij

Klik op de afbeelding om deze te vergroten