Nieuw! Moj lemonade

24 augustus 2023 - 12:12

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Interactieve Cocktail Tasting

09 augustus 2023 - 12:59

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Dubbele primeur bij Cosineros

06 juni 2023 - 16:37

Een bijzondere avond was het, vrijdag 2 juni. Op het terras van restaurant Bij Cosineros vonden twee primeurs plaats. De speciaal bier & jenever-tasting onder leiding van Laurens Speek (Hooghoudt) en de presentatie van het nieuwe Dollard-bier van de Graanrepubliek. Groningen ontmoet Drenthe dus, op een zeer smakelijke manier.

De proeverij was vanuit Bij Cosineros voorbereid door Ribca Hulst en Marc Willemse. De laatste kijkt met tevredenheid terug: ‘Ruim 20 enthousiaste deelnemers hebben kennisgemaakt met vijf uiteenlopende jenevers van Hooghoudt – deze week overigens in de aanbieding bij de Mitra Rutgers in Zuidlaren – en proefden daar bijpassende bieren en hapjes bij, vanuit onze tap en keuken.’ Hooghoudt-specialist Laurens Speek leidde de proeverij en maakte duidelijk hoe de verschillende jenevers zijn geproduceerd. Bijvoorbeeld door te mixen met turfgestookte whisky, wat verrassende resultaten oplevert. Willemse: ‘Bijzonder om te zien hoe Hooghoudt zich de laatste tijd op deze manier vernieuwt en de traditie van jeneverstoken een eigentijdse impuls geeft.’ Bij het begin van de proeverij werd Dollard premium pilsner geschonken, het nieuwe bier van de Groningse coöperatie Graanrepubliek. ‘Een premium lager; nog niet in de winkel verkrijgbaar maar bij ons al op de tap. Een echt streekproduct met gerst van teler Jaap Flikweert uit Bellingwolde dat gemouten is door Holland Malt in de Eemshaven, met hop van hopteler Fokko Prins uit Zuidbroek en gebrouwen in de brouwerij van coöperatie de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans. Een heerlijk frisse dorstlesser, iets meer complex dan een pilsner. Een mooi begin van de zomermaanden! Inmiddels zijn we al druk aan het brainstormen over volgende activiteiten dus hou de socials in de gaten.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Luie muziekmiddag Restaurant Bij Cosineros slaat goed aan

29 april 2023 - 12:28

ZUIDLAREN - Restaurant Bij Cosineros biedt uiteenlopend muziektalent de vloer op de zondagmiddag, aangekleed met smakelijke hapjes en drankjes.

De eerste twee afleveringen zitten erop en hebben een mooi publiek getrokken. Op zondag 30 april staat alweer de derde editie van 'A lazy cosi afternoon' op stapel. Dit keer met het muzikale lokale duo Carmen & Bas. En er volgt nog meer moois. Eigenaar Marc Willemse kijkt nu al uit naar het optreden, zondagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. „Carmen & Bas spelen heerlijke muziek tijdens de lunch in American Western-stijl waarbij je fijn kunt wegdromen alsof je op de highway relaxed door Amerika zoeft. Maar je kunt ook lekker smullen van de dagspecial: de Western American Burger met huisgemaakte friet. De toegang is zoals gewoonlijk gratis."

Proeverij
Willemse vervolgt zijn verhaal. „Nu we de smaak goed te pakken hebben, gaan we gelijk maar door met een proeverij in samenwerking met Hooghoudt op vrijdagavond 2 juni. Hier zullen de speciaal bieren en de jenevers worden vergezeld van een lekker hapje. Met daarbij de uitleg over de geschonken dranken - Laurens Speek begeleidt de proeverij - maakt dit vast weer een bijzondere ervaring. Kaarten kunnen vooraf worden gereserveerd."

Marieke Schenk
En als klap op de vuurpijl heeft Bij Cosineros op zondag 25 juni het lunchconcert van niemand minder dan rising star Marieke Schenk. Willemse: „Ga er maar vanuit dat dit een kleurrijke middag gaat worden."

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Luie muziekmiddag en proeverij Bij Cosineros

24 april 2023 - 19:39

Restaurant Bij Cosineros biedt uiteenlopend muziektalent de vloer op de zondagmiddag, aangekleed met smakelijke hapjes en drankjes. De eerste twee afleveringen zitten erop en trokken een mooi publiek, op 30 april staat alweer de derde editie van ‘A lazy cosi afternoon’ op stapel. Dit keer met het muzikale lokale duo Carmen&Bas. En er volgt nog meer moois.

Eigenaar Marc Willemse kijkt er nu al naar uit, het optreden op zondag 30 april van 13.00 tot 15.00 uur. ‘Carmen&Bas spelen heerlijke muziek tijdens de lunch in American Western-stijl, waarbij je fijn kunt wegdromen alsof je op de highway relaxed door Amerika zoeft. Maar je kunt natuurlijk ook lekker smullen van de dagspecial: de Western American Burger met huisgemaakte friet. De toegang is zoals gewoonlijk gratis.’ ‘Nu we de smaak goed te pakken hebben’ zo vervolgt Willemse, ‘Gaan we gelijk maar door met een proeverij in samenwerking met Hooghoudt op vrijdagavond 2 juni aanstaande. Hier zullen de speciaal bieren en de jenevers worden vergezeld van een lekker hapje. Met daarbij de uitleg over de geschonken dranken – Laurens Speek begeleidt de proeverij – maakt dit vast weer een bijzondere ervaring. Kaarten kunnen vooraf worden gereserveerd.’ En als klap op de vuurpijl heeft Bij Cosineros op zondag 25 juni het lunchconcert van niemand minder dan rising star Marieke Schenk. Willemse: ‘Ga er maar vanuit dat dit een kleurrijke middag gaat worden.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

A lazy cosi afternoon

24 april 2023 - 19:27

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Bird-proeverij Bij Cosineros

05 oktober 2022 - 08:38

De biermarkt is volop in beweging, overal duiken leuke nieuwe brouwerijen en biersoorten op. Restaurant Bij Cosineros heeft al enige tijd de bieren van brouwerij Bird in de aanbieding, op de tap en de fles. Liefhebbers kunnen op zondag 9 oktober nader kennismaken tijdens een gezellige en leerzame bierproeverij.

Het is weer oktober, de tijd voor de leuke evenementen breekt aan. Bij Cosineros luidt het najaar stemmig in met een bierproeverij, die uiteraard vergezeld gaat van lekkere hapjes uit de keuken. Marc Willemse en zijn mensen stellen op zondag 9 oktober vanaf 15.00 uur het merk Bird voor, dat gebrouwen wordt in Diemen (onder de rook van Amsterdam). Sinds vorig jaar wordt Bird door Bij Cosineros als ‘huisbier’ gevoerd en de reacties uit het dorp en omgeving zijn enthousiast. Bird Brewery werd in 2016 opgericht door Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Beide hadden al de nodige ervaring in de bierwereld. Ze hebben een passie voor bijzondere biertjes maar vinden duurzaamheid net zo belangrijk. Zo plant Bird voor iedere 100 liter gebrouwen bier een boom; inmiddels zijn dat er meer dan 100.000. Ook wordt drinkwater aan ontwikkelingslanden gedoneerd. Ook wordt er gebruik gemaakt van retourfusten en van leveringen door bestaande groothandels – dat scheelt extra vervoerskilometers. Wat kunnen de deelnemers aan de proeverij verwachten? Marc noemt de namen op: ‘Zwaanzinnig, Nog eendje, Fiet Fieuw van de tap, Vink heerlijk en Nog niet naar huismus. De vogelnamen verraden nog weinig over de smaken en gebruikte ingrediënten dus het is vooral zaak om zelf te komen proeven!’ Kaarten voor de brouwerij à 12,50 euro p.p. zijn verkrijgbaar in het restaurant en via tel 050 – 409 14 52.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten