Maandmenu januari 2019

10 januari 2020 - 20:43

Nieuw maandmenu Bij Cosineros

De feestdagen verdwijnen langzamerhand uit beeld maar restaurant Bij Cosineros gaat ook in 2020 gewoon door met mooie gerechten maken. Met ook deze januarimaand een heerlijk door de koks bereid menu. Marc Willemse loopt de gangen langs.

Om te beginnen: ‘We gaan lekker door met de vegetarische variant in het menu. Steeds meer gasten vragen namelijk om “vega”. Bij het voorgerecht is dat deze maand bijvoorbeeld de flammkuchen - een soort dunne Duitse pizza - met tomaat, pesto, rucola, olijven en feta. De andere mogelijkheid voor het voorgerecht is een heerlijke kipcocktail.’
Voorafgaand aan het hoofdgerecht kan een zoete aardappelsoep met pompoen worden genuttigd. ‘Dan is er keuze voor vlees - een gemarineerde parelhoenbout – of vis, een visstoofpotje met paprika en tomaat. Het vegetarische-gerecht is een gevulde portobello met tomaat, spinazie en mozzarella.'
Het dessert bestaat deze maand uit een vanilleparfait in spekkoek met salted caramelsaus: 'Een bijzondere combi van zoet en zout. Zoals u ziet de beste voornemens voor 2020!’

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Cosineros in kerstmagazine

18 december 2019 - 21:57

Onze Marc werd geïnterviewd voor het magazine 'Kerst is er voor iedereen', een uitgave van de gezamenlijke kerken in Zuidlaren en Anloo. Lees het verhaal hier!

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Kerstmenu 2019 online

01 november 2019 - 16:29

Daar is 'ie dan, het Bij Cosineros Kerstmenu 2019! 

Deze kerst beginnen we met een carpaccio van verse tonijn en eindigen we met een duivelse chocoladetaart... De rest van de opties vind je op het kerstmenu! Reserveren is gewenst :). 

Bekijk het kerstmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Ludieke verstopactie voor tienjarig bestaan Bij Cosineros

21 oktober 2019 - 12:57

Ter ere van het tien jarig bestaan van Bij Cosineros heeft het jubileumteam een ludieke verstopactie georganiseerd. Op woensdag 23 oktober wordt er een ‘lego-Cosinero’ verstopt in het gebied tussen restaurant Lounge Menu en de Pets Place. De vinder hiervan mag zich melden aan de bar Bij Cosineros en deze krijgt een tapasschotel en twee drankjes.

Op donderdag 24 oktober wordt de tweede ‘lego-Cosinero’ verstopt in hetzelfde gebied en de vinder van deze trofee wordt door het team van Bij Cosineros verwend met een viergangen proeverijmenu en een fles wijn.
Marc Willemse: ‘Deze acties zijn onderdeel van de feestweek die we van 21-27 oktober verzorgen met onder andere een Omgekeerde Werelddiner waarbij onze koks in de bediening staan en onze obers voor de gasten koken, met als goed doel de Alzheimer stichting. En daarnaast een muzikaal diner met Klaas and the Gentlemen op zaterdag, een ondernemersborrel en een masterclass wijnproeven door onze vaste leverancier Monique Nieswaag van Les Grands Vins.’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Benefiet Bij Cosineros voor Alzheimer Nederland

01 oktober 2019 - 16:42

Het wordt een bijzondere avond op 22 oktober aanstaande. In het kader van het tienjarig bestaan organiseert restaurant Bij Cosineros een diner waarvan een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan een goed doel: Alzheimer Nederland. Marc Willemse en Arik Meijer leggen uit.

De avond heeft voor Marc Willemse een persoonlijke lading: ‘Bij mij in de familie komt Alzheimer voor en ik ken de ziekte van dichtbij. Toen we het idee voor deze benefietavond kregen, was het goede doel dus snel gevonden.’ Bij Cosineros-bedrijfsleider Arik Meijer vult aan: ‘We hebben de avond het “Omgekeerde Werelddiner” gedoopt. Onze koks gaan bedienen en de bediening gaat koken. Dat laatste wel onder de deskundige leiding van onze chefkok Michiel. Andersom stuurt een leidinggevende de koks binnen in het restaurant aan. Iedereen heeft er enorm veel zin in.’ Volgens Willemse is de dubbele betekenis van het diner gelegen in de bewustwording dat mensen met Alzheimer moeite kunnen hebben met dingen die we normaal gesproken heel eenvoudig en vanzelfsprekend vinden. ‘Je zal zien dat er tijdens het diner zaken mis gaan omdat er iets wordt vergeten bijvoorbeeld. Daar hebben mensen met Alzheimer dagelijks mee te maken. Wij willen onze gasten dat op deze speciale manier onder de aandacht brengen.’

Het diner bestaat uit vijf gangen en kost 40 euro, inclusief drankjes: wijn, fris, bier en koffie/thee (met uitzondering van speciaalbieren en sterke dranken). Arik: ‘Van elk couvert gaat 25 euro naar Alzheimer Nederland. Reserveren is mogelijk vanaf 17 uur. Een greep uit het menu: focaccia met dips, Flammkuchen, varkenshaasmedaillons met sinaasappel en een citroentaartje. We hopen op een vol huis!’

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu oktober 2019

01 oktober 2019 - 14:46

MAANDMENU OKTOBER
Ondertussen zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de maand oktober! Hier alvast een voorproefje van wat jullie deze keer te wachten staat.

Je kunt in oktober als hoofdgerecht kiezen uit:
-varkenshaasmedallions 
-gepofte zoete aardappel met garnalen.
We zijn benieuwd voor welke jij zou gaan!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Maandmenu september 2019

01 september 2019 - 13:23

Het is september, en dat betekent dat de herfst eraan zit te komen! Gelukkig is het bij ons altijd warm, en ben je altijd welkom om te genieten van ons maandmenu. 

Deze maand beginnen we met makreelmousse met geroosterde trostomaatjes als voorgerecht. 
De soep is een miso-soep van runderbouillon, met shiitake en gefrituurded tofu. 

Voor het hoofdgerecht kan gekozen worden tussen vlees en vis.
Vlees: kip uit de oven met tamari en ahornsiroop op quinoa met gember
Vis: kabeljauwmedaillons omwikkeld met katenspek op geroosterde limoen. 

Het dessert is een lekker stuk cheesecake van witte chocolade en frambozen. 

De hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes en sla.

Tot snel!

Bekijk het maandmenu

Klik op de afbeelding om deze te vergroten