Nieuw! Moj lemonade

De scholen gaan bijna weer beginnen, Zuidlaren keert terug van vakantie. Om het zomergevoel nog even wat langer vast te houden, organiseert restaurant Bij Cosineros een internationale cocktailavond. De deelnemers gaan zelf mixen en uiteraard proeven.

Het is inmiddels een heuse traditie aan de Stationsweg 13: de proeverij van lekkere dranken en hapjes. Eerder werden door het team van Bij Cosineros al verschillende proeverijen georganiseerd, steeds met kundige experts die zorgden voor de begeleiding. Zo verzorgde Monique Nieswaag (Les Grands Vins) een avond met wijnen en liet Laurens Speek (Hooghoudt) de deelnemers onlangs kennismaken met de bijzondere combinatie van bier en jenever. Ook de bierbrouwers Maallust en Bird gaven acte de présence. Op vrijdagavond 8 september dient zich vanaf 19.30 uur het vervolg aan: cocktails uit verschillende vakantielanden maken en proeven. Professioneel bartender Arjan Doetjes geeft uitleg over de veelzijdige wereld van de cocktails en de koks van Bij Cosineros maken de bijpassende hapjes.

Deelname is mogelijk via reserveren@cosineros.nl of door even binnen te lopen in het restaurant. ,,Wie dat laatste doet, ziet op de bar ook de laatste regionale aanwinst staan van Bij Cosineros: de heerlijke Moj lemonade, gemaakt in het Groningse Baflo. Een frisdrank zonder overbodige toevoegingen en zonder al te veel suiker. Met als resultaat een biologische frisdrank, van begin tot eind zelfgemaakt. Heerlijk om zo te drinken op het terras of om in een eigengemaakte cocktail te verwerken”, aldus Marc Willemse.