Bijzondere producten Bij Cosineros

Bij Cosineros gaan we graag even net dat stapje verder. Naast onze lunchkaart, menukaart en borrelkaart hebben we ook altijd een aantal bijzondere producten voor je klaarstaan. We stellen ze graag aan je voor! 

Damm - Daura Märzen - Glutenvrij bier

Daura Märzen glutenvrij bier is onmiskenbaar krachtig, heeft een volle body en pure smaak. Daura Märzen kent een complex en intense aroma, Het eerste proefmoment is fruitig met de geur van rijpe perzik en appel. Het bittere karakter van de hop geeft een intense en frisse sensaties met accenten van nootmuskaat, karamel en gedroogd fruit. Daura Märzen is een ondergistend bier, met een prachtige karamelgoude kleur.

Märzenbier (in Nederlands vertaalt 'maartbier') is van oudsher een stevig bier uit Beieren dat in de maand maart als laatste bier van de winter nog kon worden gebrouwen, nog net voordat de warmere zomerperiode begon. Men maakte hierbij gebruik van extra mout, waardoor men ook wel spreekt van een 'dubbelmout' bier. Door het hierdoor verkregen extra hoge alcoholgehalte hield men het bier een zomer lang goed. Gelukkig kunnen wij nu met de hedendaagse brouwtechnieken het hele jaar genieten van dit heerlijke bier.

Daura Märzen is een glutenvrij bier dat zich qua karakter, aroma en smaak kan meten met “echte” bieren. Ondanks dat er gerst als hoofdingrediënt wordt gebruikt, bevat Daura Märzen minder dan 3 ppm gluten, hetgeen een stuk lager is dan de wettelijke grens van 20 ppm. Daura Märzen is heerlijk bij vlees- en visgerechten, pasta's, tapas en andere mediterrane gerechten. De ideale drinktemperatuur van Daura Märzen is 6 - 8 graden Celsius.

Tim's Kombucha

Tim's Kombucha: natuurlijke probiotische drank met goede zuren, enzymen en antioxidanten.

Kombucha is gefermenteerde zwarte of groene thee met een aantal andere ingrediënten, en superlekker! Bij Cosineros verkopen we de kombucha van de Zuidlaarder Gert Timmerman, Tim's Kombucha dus. We hebben de kombucha in twee smaken: naturel (Kombucha in de meest pure vorm, alleen de basisingrediënten) en gember (Kombucha met een heerlijke frisse smaak van gember en een vleugje limoen). Kijk voor meer informatie op timskombucha.nl